סטנדר אתר לימודים דתי
חיפוש לימודים > אוניברסיטת אריאל בשומרון

אוניברסיטת אריאל בשומרון

אקדמיה פורצת דרך

מדעי התזונה
תזונת האדם הינו תחום מרתק העוסק בבריאות ומניעת מחלות. המחלקה לתזונה מכשירה את הסטודנטים במחלקה לתואר B.Sc. במדעי התזונה. בסיום הלימודים משתלבים הסטודנטים בהכשרה מעשית מטעם משרד הבריאות.

תוכנית הלימודים מקנה לסטודנטים השכלה רחבה במדעי היסוד ובמדעי התזונה. התוכנית מעניקה כלים שימושיים ליישום הידע בטיפול וייעוץ הן לאנשים בריאים והן לסובלים ממחלות המצריכות פיתוח תזונתי.

התוכנית פורשת תשתית להתמחות בענפי התזונה השונים ולהמשך לימודים לתארים מתקדמים, ומאפשרת השתלבות בענפי החקלאות והתעשייה הקשורים לפיתוח וייצור בתחום התזונה וכן במחקרים תזונתיים.
תפקידי התזונאי
•הזנה של חולים במצבים אקוטיים (מחלות קשות, אחרי ניתוחים).
•הזנות מיוחדות לחולים במצבי חולי שונים.
•טיפול תזונתי ארוך טווח במחלות שונות לשיפור מצבם הבריאותי ואיכות חייהם.
•טיפול בהפרעות אכילה - אנורקסיה, בולמיה, השמנה.
•דיאטות ותמיכה בעליה או בירידה במשקל.
•טיפול תזונתי לחולי סוכרת, חינוך לשיפור הבריאות ואיכות חיים לחולי סוכרת.
•טיפול בהשמנה (obesity), סוגי טיפול ויעילות הטיפול.
•טיפול ותמיכה תזונתית במצבי תת תזונה.
•טיפול תזונתי בבעיות הקשורות למטבוליזם של שומנים, כגון דיסליפידמיה והיפרטריגליצרידמיה.
•תזונה לקבוצות ספציפיות של אנשים בריאים, כמו נשים הרות ומיניקות, תינוקות, ילדים ומתבגרים, ספורטאים, קשישים, נשים בגיל המעבר, צמחונים ועוד.
•קידום נושאי בריאות הציבור ותזונה בריאה באוכלוסייה, כגורם למניעת מחלות, ירידה בתחלואה, תמותה ושיפור באיכות החיים. חקר מדעי על השפעת מזון ומרכיביו בתהליכים ביוכימיים ופיזיולוגיים בגוף, בתהליכי הזדקנות ובתהליכי בריאות.
•פתוח מוצרי מזון וגידולים חקלאיים בעלי תכונות מיוחדות- מזון פונקציונלי.
•ניהול שירותי מזון.
הביקוש למקצוע
מתוך חשיבות המקצוע והשתלבותו הגדלה והולכת בכל תחומי הבריאות והטכנולוגיה, הולך וגדל הביקוש למקצוע זה בין הצעירים, המשתוקקים ללמוד אותו ברמה אקדמית ולהפכו לדרך חייהם. יותר ויותר אנשים פרטיים, מפעלי מזון ומוסדות (כמו צבא, משטרה, אגודות ספורט ועוד)נפתחים לתרומתו ולחשיבותו של המקצוע, פונים לייעוץ תזונתי בתחומים שונים וקולטים תזונאים ודיאטנים קליניים לעבודה